Extra studiejaar studenten door opgelopen vertraging

Vrijdag 5 februari 2021 werd bekend dat een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat studenten die door de coronacrisis studievertraging hebben opgelopen een extra studiejaar krijgen. Maar dat is volgens studentenvakbond LSVb niet genoeg. De vakbond vindt dat er ook een tegemoetkoming moet komen voor studenten zonder studievertraging, omdat zij ook last ondervinden van de coronacrisis. Zo hebben studenten hun inkomen verloren, omdat ze hun bijbaan zijn kwijtgeraakt, en hebben studenten die geen stages hebben gehad een ontwikkeling moeten missen. Volgens voorzitter Lyle Muns wordt er met het huidige voorstel een te smalle groep gecompenseerd.

Bekijk hier de hele uitzending: 2

3 gedachten over “Extra studiejaar studenten door opgelopen vertraging”

  1. Ze mogen het ook hebben over het feit dat veel docenten op hogescholen totaal niet empatisch zijn tegenover hun studenten. Vooral in de omgang. Daar mag ook zeker aan gewerkt worden.

    Beantwoorden
  2. Hopelijk gaat dit viral en komt het uit want het zou zeer fijn zijn als indd alle studenten hbo/mbo/wo 1 jaar extra studiejaar krijgen. Scholing is belangrijk voor de toekomst!.

    Beantwoorden

Plaats een reactie